Ondernemen in Ethiopië

In maart 2017 vertrekken zes studenten van de richting Mobiliteit en voertuigen voor ruim een week naar Ethiopië. In het verslagjaar startte de voorbereidingen voor deze bijzondere reis. In samenwerking met Autobedrijf Westerveld, DMD Ethiopia en stichting Joni biedt het Graafschap College de studenten die deelnemen aan deze reis een unieke kans om aanvullende internationale werkervaring op te doen. Het thema van de reis is internationaal en sociaal ondernemen.

Het is de bedoeling dat de studenten tijdens de reis aan de slag gaan in een autogarage in Addis Abeba. Om zich voor te bereiden op de reis volgen de studenten onder andere workshops, oefenen ze in de praktijk bij Auto Westerveld en schrijven ze een ondernemingsplan.

Door het aanbieden van dit programma wil het Graafschap College excellente studenten een kans bieden, naast hun opleiding, een internationaal programma te volgen. Het programma draagt niet alleen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van studenten, maar vergroot ook hun kansen op de arbeidsmarkt.